Bij Enjoy Sportsclub kun je terecht voor de beste, professionele groepslessen, gegeven door goed opgeleide instructeurs.

Volg ons


Image Alt

Pilates

Pilates

Nieuw op ons lesrooster: Pilates!

Pilates is een trainingsvorm die is bedacht door Joseph Pilates tijdens de Eerste Wereldoorlog. De training heette toen nog ‘contrology’. Dit staat voor het bewegen op een langzame en gecontroleerde manier met de ondersteuning van je ademhaling.
Oorspronkelijk was pilates een revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen, maar al snel werd duidelijk dat deze oefeningen geschikt waren voor veel meer doelgroepen. Pilates is de perfecte workout voor iedereen! Pilates werkt met zes verschillende principes, concentratie, centering, controle, ademhaling, precisie en flow. De lessen worden dus uitgevoerd op je eigen tempo en ademhaling. Dit maakt het een laagdrempelige workout met verschillende voordelen:
• Verbetert je lichaamshouding
• Workout voor het gehele lichaam
• Meer energie
• Verlengt en versterkt je spieren
• Betere coördinatie
• Soepeler lichaam
Tijdens een pilates les pak je zowel lichaam als geest aan en werk je aan het versterken van je core (bil-, buik- en rugspieren). Een sterke core is belangrijk voor je houding tijdens dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelen, fietsen, iets optillen en werken achter een bureau.
Tijdens pilates wordt vaak gesproken over je ‘powerhouse’. Het powerhouse is het centrum van je lichaam, daar waar jouw kracht vandaan komt (de core). De spieren die onder het powerhouse vallen zijn de dieper gelegen buikspieren, bekkenbodemspieren en rugspieren. Wanneer je deze spieren traint en aanspant op de juiste manier functioneert deze als een sterke fundering van vrijwel alle bewegingen die jij maakt.
Verschil tussen yoga en pilates:
In het eerste opzicht lijken yoga en pilates misschien op elkaar, maar toch zijn ze erg verschillend. Waar bij yoga de focus ligt op het in balans brengen van lichaam en geest, ligt de focus bij pilates op het versterken van de spieren. Wat de twee wel gemeen hebben, is dat er bij beide trainingsvormen aandacht wordt besteed aan de ademhaling.

Deze les wordt iedere zondag gegeven om 09:00 uur.

voor lichaam en geest

Maak je core sterker